Ha össze kellene foglalni röviden, honnan jöttem és hova haladok, akkor egy szó is elég: zene.
Merthogy életemet születésem óta a zene szeretete itatja át. Gyermekkorom legemlékezetesebb eseményei azokhoz a pillanatokhoz köthetők, mikor édesapámmal az akkor még létező Poptarisznya című műsort hallgattuk vagy amikor a magnósoknak szóló különkiadásra készülve izgalommal teli perceket éltem át, arra várva, milyen dalokat rögzítek majd.
Persze a kezdet nem volt egyértelmű. 9 éves koromban szüleim megpróbáltak zenei képzettséghez segíteni, de az állandó szolfézs órák nem kötötték le cseperedő gyermek figyelmemet, ezért eltanácsoltak.
12 éves koromban kezdett igazán begyűrűzni a zene világa életembe. Akkor már rendszeres és megrögzött hallgatója, nézője lettem több zenei műsornak. Elsősorban a populáris, dallamos világ keltette fel érdeklődésemet.
14 évesen már mint rajongó, posztereket gyűjtöttem, koncertekre kezdtem járni. Akkori kedvenc zenekarom hatására indítottam el zenei tanulmányaimat. A kezdetektől fogva a basszusgitár rabja voltam, de mivel nem találtam rögtön tanárt, eleinte a klasszikus gitározás rejtelmeibe merültem bele.
18 évesen határoztam el, hogy hallgatva megérzéseimre a basszusgitározást választom hivatásul.
Az elkövetkező évek folyamatos tanulással és gyakorlással teltek. Tanáraim közt szerepelt Horváth György és Vasvári Béla is. Ekkor már erőteljes rock őrület vette át a fiatal művész életemben a hatalmat, de mivel ettől függetlenül zenei ízlésem sokszínű maradt, vonzódtam egyéb műfajok felé is, ennek köszönhetően sok stílust és technikát tanultam.
1989-ben alakítottam meg első csapatomat, majd következett több kisebb amatőr banda. Az 1993-as évben már láthatóvá vált, hogy egy komolyabb banda felé vezérel utam, hiszen ekkor már több fesztivál jellegű fellépésen túl voltam, ahol bemutathattam megbízható és érzelem gazdag basszusgitár játékomat.
1995-ben kaptam meghívást a Snakeheart zenekarba, melynek feloszlásáig (2010.) voltam tagja.
Az évek során több tribute csapat tagjaként sok fajta stílusú muzsikát kipróbáltam, Shania Twain, Oasis, U2, Sheryl Crow valamint The Cult szerepelt zenei étlapomon.
Eközben zenei tudását folyamatosan továbbképző konzultációkkal bővítettem.
Jelenleg több aktív projekt tagjaként koptatom a "világot jelentő deszkákat" országszerte, basszusgitározok és mellette tanítok!
Jelen világunk megköveteli egy zenésztől, hogy széles spektrumon ismerje a zenei stílusok mikéntjét, ezt tartom jelenlegi elsődleges célomnak.
Minél szélesebb zenei tudás úgy, hogy a zenész megőrizze zenei identitását, ízét, jellegzetességét.
   
 
 
 
Vincze Zoli weboldala 2008. - design: Infosystem CDS
 
     
 
 
     
 
 
VISSZA A KEZDŐLAPRA